Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 boerderijen voor een sneeuwvakantie

Bijgewerkt op 24.01.2022 in Attracties, Foto's: Patrick Bonato

Wie tijdens de zomermaanden het druk heeft met land bewerken, heeft tijdens de wintermaanden tijd voor gasten. En laten we eerlijk zijn: kun je je iets gezelligers voorstellen dan een vakantie op een besneeuwde boerderij? Vijf aanraders in Tirol waar traagheid een kunst is tijdens de wintermaanden. 

1. Alpengasthof Gleinserhof | Stubailtal

Bij het Gleinserhof in het Stubaital start direct achter de boerderij een 2630 meter lange rodelbaan. Als dat nog geen reden genoeg is om jouw volgende wintervakantie hier te boeken, kan je misschien de uitstekende keuken met ingrediënten van de eigen boerderij overtuigen. Of de mogelijkheid om op toerski's of sneeuwschoenen naar de nabijgelegen "Owl Meadows" te klimmen - een schilderachtig heuvellandschap met een licht lariksbos.

2. Bergerhof in Kals | Am Großglockner

Even opsommen: een indrukwekkend uitzicht op de hoogste drieduizend en meer meter bergtoppen van Oostenrijk, een winterbalkon dat zonovergoten wordt, directe nabijheid van langlaufloipes, rodelbanen, skipistes en een ijsbaan. Dat maakt het Bergerhof echt bijzonder. Daarbovenop runt de familie Gratz hun biologische boerderij met veel liefde en die warmte voel je gewoon, wanneer je samen met hen boerenbrood bakt of Knödels leert koken ´s avonds.

3. Almhof & Reithof Pitztal | Pitztal

Op ruim 1600 meter hoogte, tenmidden van het natuurpark Kaunergrat, liggen het sneeuwzekere Almhof en het Reithof Pitztal - de arrensleetocht met de Haflingerpaarden mag je echt niet missen! Met een langlaufloipe, fantastische winterwandelpaden en de Pitztaler gletsjer in de buurt biedt de boerderij ook alles wat grote en kleine wintervakantiegangers willen.

4. Lindenhof | Kitzbühel

Het skiplezier, de bijzondere sfeer, de Hahnenkammwedstrijd in januari: Kitzbühel is één van de populairste bestemmingen in Tirol. Als je het Lindenhof boekt, krijg je het beste van twee werelden: ideale winteromstandigheden en hemelse rust. De boerderij ligt namelijk buiten de drukte van de stad, direct naast de langlaufloipe richting Jochberg.

5. Unterhochstätt | Schwendt

Rondom het Feriengut Unterhochstätt in Kaiserwinkl is veel ruimte: voor een prachtig vrijstaand erf, voor een kudde hooglanders, voor een ruime wellnessruimte, voor een eigen rodelberg en een vijver om op te schaatsen en voor curling. Maar dat is niet alles: ook de wijde omgeving schittert met een groot aanbod, zoals het 140 kilometer lange loipesnetwerk en het gezellige skigebied Hochkössen.

Wolfgang Westermeier fietst elke ochtend naar kantoor en probeert tijdens de weekends graag nieuwe dingen uit in Tirol - van ballonvaarten 's winters tot trailrunning.

Laatste artikel van Wolfgang Westermeier
Bijgewerkt op 20.03.2023 in Andere
Door dik en dun
6 min. leestijd
Bijgewerkt op 31.10.2022 in Attracties
5 must-haves van de Tiroolse kerstmarkten
3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14.02.2022 in Mensen
Liefde alom: Kate en Michl
6 min. leestijd
Bijgewerkt op 01.02.2022 in Attracties
5 bergdorpen voor wintersporters
3 min. leestijd
Plaatsen: Piburger See. 
, © Tirol Werbung, Ramon Haindl
Bijgewerkt op 11.01.2022 in Attracties
5 maal ijskoude schoonheid
2 min. leestijd
De geprepareerde wegen geven aan waarheen de route voert.
Bijgewerkt op 03.01.2022 in Andere
Zonder stress
8 min. leestijd
Alle artikelen van Wolfgang Westermeier
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.