Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Klaus

Na jarenlang werken in het buitenland is Klaus Brunner nu weer onderweg met microfoon en camera in zijn thuishaven Tirol. Home is where your heart is.

"Koeien hebben voorrang" heet het ´s zomers langs de Kaunertaler Landesstraße.
Bijgewerkt op 20.05.2024 in Cultuur van Klaus
8 min. leestijd
Tijdens de Kaunertal Almauftrieb lopen honderden runderen een zomermarathon tot ze de alm op 2.700 meter hoogte bereiken. We namen deel aan dit archaïsche spektakel – in de hand een herdersstaf en een camera.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 20.06.2023 in Eten & drinken van Klaus
12 min. leestijd
Tirol zet meer en meer op bier! Kleine start-ups schieten als paddestoelen uit de grond en ook grote bierbrouwerijen hebben ware lekkernijen in hun eigen ketels. We gingen op grootschalige biertasting in Tirol en hopen jullie te kunnen overtuigen, ook eens het één of andere "nieuwe" bier te proberen! Proost...  
 Verder lezen
Bijgewerkt op 12.06.2023 in Cultuur van Klaus
4 min. leestijd
Bij de zomerzonnewende worden op de bergtoppen van Tirol ieder jaar vuren aangestoken. Een schouwspel, dat de Tirolers evenzeer fascineert als de vakantiegangers. Vooral in de regio rond de Zugspitze leeft de traditie als nooit tevoren. Deze traditie staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 Verder lezen
Kerst in Tirol, © Tirol Werbung - Martina Wiedenhofer
Bijgewerkt op 15.12.2022 in Cultuur van Klaus
4 min. leestijd
Slapende herders, een hartverwarmende jodler en natuurlijk „Stille Nacht, heilige Nacht“: we verzamelden de mooiste en meest traditionele kerst- en adventsliederen uit de Alpen voor jullie. Kom zing maar mee!
 Verder lezen
Bijgewerkt op 20.12.2021 in Mensen van Klaus
4 min. leestijd
Hoogteziekte, botsingen en botbreuken. Wanneer er hulp nodig is in de bergen rondom Reutte, wordt de reddingshelikopter RK-2 ingezet. Aan boord is de vliegende hulpverlener: vrijwilliger Florian Selb.
 Verder lezen
19-10-20 Tirol Werbung – Herbst Rezepte_58_klein
Kun je ook tijdens de wintermaanden met hoofdzakelijk seizoensgebonden producten koken? Natuurlijk! Aardappelen, kun je de hele winter bewaren en je kunt er echt alles mee koken. Bovendien kun je ze ook goed combineren met andere seizoensgebonden levensmiddelen. Probeer het uit!
 Verder lezen
In Zell am Ziller wordt al meer dan 500 jaar bier gebrouwd. Sinds kort zijn ook de deuren van de brouwerij in het Zillertal wagenwijd open voor bezoekers. We hebben de rondleiding door het “BrauKunstHaus” voor je uitgeprobeerd. En het bier natuurlijk ook.
 Verder lezen
CharlySchwarz_Innsbruck_Graukäse_108_klein
Toegegeven: er zijn kaassoorten die er lieflijker uitzien. En de geur van deze kaas is ook allesbehalve mild en zacht. Leer je echter van deze kaas te houden, dan is de kans groot, dat de Tiroolse Graukaas één van jouw favoriete kazen wordt. Door zijn krachtige smaak is de zuremelkkaas perfect om mee te kokkerellen. Eens kijken hoe deze "grijze eminentie" onder de Tiroolse kazen smaakt als lekkere snack.
 Verder lezen
Apfelradln_1_klein
Bijgewerkt op 19.08.2020 in Eten & drinken van Klaus
2 min. leestijd
Fruit smaakt altijd én het smaakt nog lekkerder als je het op volgende manier klaarmaakt. Meng appels, bloem, eieren en melk. Bak de lekkernij in geklaarde boter en je zult versteld staan! Niets met super-deluxe maar wel met likkebaarden!
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.