Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Specials
Klaus

Na jarenlang werken in het buitenland is Klaus Brunner nu weer onderweg met microfoon en camera in zijn thuishaven Tirol. Home is where your heart is.

Das Bond-Museum von außen. Die Bauarbeiten auf 3.000 Metern waren extrem herausfordernd. Foto: Ricardo Gstrein/Ötztal Tourismus
Bijgewerkt op 16.03.2021 in Architectuur van Klaus
4 min. leestijd
Na de opnames van de James Bond film ‘Spectre’ is de attractie ‘007 Elements’ geopend in het Ötztal. Of een bezoek aan de gletsjer de moeite waard is? Auteur Klaus Brunner en ‘Bond’-fan ging op onderzoek uit.
 Verder lezen
CharlySchwarz_Innsbruck_Oscarkocht_20_klein
Worden de dagen langer en de temperaturen aangenamer, dan hebben we vaak minder zin om urenlang te kokkerellen. Dit snel, lekker recept met regionale ingrediënten smaakt bijzonder verfrissend! Een aanrader voor de lente.
 Verder lezen
CharlySchwarz_Innsbruck_Graukäse_108_klein
Toegegeven: er zijn kaassoorten die er lieflijker uitzien. En de geur van deze kaas is ook allesbehalve mild en zacht. Leer je echter van deze kaas te houden, dan is de kans groot, dat de Tiroolse Graukaas één van jouw favoriete kazen wordt. Door zijn krachtige smaak is de zuremelkkaas perfect om mee te kokkerellen. Eens kijken hoe deze "grijze eminentie" onder de Tiroolse kazen smaakt als lekkere snack.
 Verder lezen
19-10-20 Tirol Werbung – Herbst Rezepte_58_klein
Kun je ook tijdens de wintermaanden met hoofdzakelijk seizoensgebonden producten koken? Natuurlijk! Aardappelen, kun je de hele winter bewaren en je kunt er echt alles mee koken. Bovendien kun je ze ook goed combineren met andere seizoensgebonden levensmiddelen. Probeer het uit!
 Verder lezen
Titelbild_Kathrein_Musig
Bijgewerkt op 02.12.2020 in Cultuur van Klaus
4 min. leestijd
Slapende herders, een hartverwarmende jodler en natuurlijk „Stille Nacht, heilige Nacht“: we verzamelden de mooiste en meest traditionele kerst- en adventsliederen uit de Alpen voor jullie. Kom zing maar mee!
 Verder lezen
Apfelradln_1_klein
Bijgewerkt op 19.08.2020 in Eten & drinken van Klaus
2 min. leestijd
Fruit smaakt altijd én het smaakt nog lekkerder als je het op volgende manier klaarmaakt. Meng appels, bloem, eieren en melk. Bak de lekkernij in geklaarde boter en je zult versteld staan! Niets met super-deluxe maar wel met likkebaarden!
 Verder lezen
Wirthsaus zum Griena, „Große Stube“, Mayrhofen
Bijgewerkt op 04.05.2020 in Cultuur van Rosanna
2 min. leestijd
Hoe de Tiroolse sfeer in jouw woonkamer klinkt? We vermoeden met een heleboel blaasmuziek, met accordeons, een hakkebord of een harp en daarbovenop een portie gezang. Precies daarom hebben we voor jullie een playlist met Tiroolse volksmuziek samengesteld!
 Verder lezen
CharlySchwarz_Innsbruck_Graukäse_77_klein3
Toegegeven: er zijn kaassoorten die er lieflijker uitzien. En de geur van deze kaas is ook allesbehalve mild en zacht. Leer je echter van deze kaas te houden, dan heb je een grote kans dat de Tiroolse Graukaas één van jouw favoriete kazen wordt. Door zijn krachtige smaak is de zuremelkkaas perfect om te koken. Eens kijken hoe deze "grijze eminentie" onder de Tiroolse kazen smaakt, als lekker tussendoortje...
 Verder lezen
Ort: Brixen i.Th.
Bijgewerkt op 08.04.2020 in Attracties van Klaus
2 min. leestijd
Wat veel mensen momenteel missen, zijn kleine en grote avonturen in de natuur. Als kleine troost raden we jullie volgende reisjes aan - zonder je woonkamer te verlaten. #stayhome!
 Verder lezen
TW Berufe – Mooserwirt DJ Gerhard Schmiederer; in St Anton am Arlberg.
Bijgewerkt op 08.04.2020 in Cultuur van Klaus
2 min. leestijd
België blijft in zijn kot. Nederland blijft thuis. Ook in Tirol en in vele andere landen in Europa heet het "thuisblijven". Om de tijd te doden en tevens jullie humeur op te vrolijken, hebben we een playlist met muziek uit Tirol samengesteld.
 Verder lezen
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.