Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Ines

Tirol isch lei oans, isch a Landl a kloans. Isch a schians, isch a feins, und des Landl isch meins. Moet ik nog meer zeggen?

_DSF9252_web
Bijgewerkt op 20.11.2023 in Andere van Ines
3 min. leestijd
Net zoals in zovele Tiroolse families, is het ook in mijn familie gebruikelijk jaarlijks een kerstkrans te binden. Zelfs mijn opa hield ervan eerst urenlang door het bos te dwalen op zoek naar de juiste „Taxen“ – zo noem je het kerstgroen in het Tirools – om daarna aan de slag te gaan.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 24.07.2023 in Sport van Ines
4 min. leestijd
De soorten mensen die je in de Tiroolse bergen tegen het lijf kunt lopen zijn net zo divers als de dieren- en plantenwereld. De ene is op zoek naar privacy, de andere naar een perfect panorama voor een selfie en weer een andere wil zijn grenzen opzoeken tijdens een wandeling over een bergkam. In Tirol vind je op grote hoogte echter ook fijnproevers, die met name de Kaspressknödel en Kaiserschmarren in de bergrestaurants weten te waarderen, en ambitieuze hightech-freaks. Ik weet zeker dat je jezelf in een van deze wandeltypes herkent.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 17.10.2022 in Eten & drinken van Ines
3 min. leestijd
Het beroemde Tiroolse gerecht Kaiserschmarren is geliefd bij velen. Bij veel Tirol-liefhebbers loopt het water al in de mond bij het horen van de naam van het gerecht, laat staan de geur. De meesten denken dat moeilijk is om het gerecht te maken, maar niets is minder waar. Lees snel hoe jij je eigen Kaiserschmarren kunt maken.Veel kookplezier!
 Verder lezen
Stap 5: De Knödels met salade of bouillon serveren.
Bijgewerkt op 08.05.2022 in Eten & drinken van Ines
2 min. leestijd
Kaspressknödel vind je eigenlijk in bijna elke berghut. Deze lekkere Knödel gemaakt uit brood en pittige kaas wordt veelal geserveerd in een hete bouillon en een portie bieslook erbovenop. Met dit recept tover je deze kostelijke-kruidige Tiroolse specialiteit op je eigen tafel. Maar let op, flink luchten is verplicht na het maken van de Kasspressknödel!
 Verder lezen
Bäri
Kennen jullie dat gevoel? ’s Morgensvroeg te moe zijn om uit bed te wippen, ’s voormiddags wordt reeds de eerste geeuw onderdrukt en na de lunch wil men het liefst zo snel mogelijk even in bed in? Wij hebben een paar tips hoe je die voorjaarsmoeheid “tschüss” “tschüss” zegt.
 Verder lezen
Pittoreske rit van Innsbruck naar Filpmes in het Stubaital: Hier tuft de tram over de Telfer Wiesen. Op de achtergrond zie je de met sneeuw bedekte Patscherkofel. (Foto: Haisjackl)
Met het openbaar vervoer door Tirol reizen is makkelijk omdat de meeste valleien en bergen goed bereikbaar zijn per tram, bus of trein. Dat je daardoor ook nog aan de babbel kunt komen met echte Tirolers, is natuurlijk mooi meegenomen. We zetten even de mooiste sightseeing toers door Tirol op een rijtje.
 Verder lezen
Sonnenskilauf in St. Anton  am Arlberg
, © Tirol Werbung / Manfred Jarisch
Warme zonnestralen op je gezicht, een relaxte ligstoel, uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen en een heerlijk drankje. Ongeduldig heb ik de afgelopen weken op mijn favoriete skiseizoen zitten wachten: het voorjaar. In het voorjaar ontspan ik volledig als ik vroeg in de ochtend een afdaling maak en in de middag al op een panoramaterras van een skihut zit. Dit zijn mijn lievelingsplekken waar je kan genieten van de zon in de Tiroolse skigebieden. 
 Verder lezen
Innsbruck
Bijgewerkt op 14.05.2018 in Attracties van Ines
3 min. leestijd
Geen grote metropool, maar toch een bruisende wereldstad van wereldniveau. Een ontmoetingsplek voor mensen vanuit de hele wereld en populair voor stedentrips in de bergen. Een moderne stad, die tegelijkertijd tradities in ere houdt. Dat is Innsbruck. Hierbij een aantal tips voor een weekendje weg in de hoofdstad van Tirol.
 Verder lezen
Hechtsee, Kufstein, Tirol 2013
Op warme dagen loopt het kwik in Tirol soms op tot ruim boven de 30 graden. Onlangs ben ik gaan zwemmen in de Hechtsee (bovenstaande foto) in de buurt van Kufstein. Vandaag heb ik een beetje rondgeneusd op Instagram om te zien welke zwemmeren in Tirol veelbezocht zijn.
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.