Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Gastauteur

Deze blog is door een gastauteur geschreven. Meer informatie over de auteur lees je in de blog.

Ort: Serfaus
Hallo kleine spruit, tot ziens wintersport? Alsjeblieft niet! Niet alles hoeft te veranderen wanneer kinderen in het spel komen. De liefde voor de bergen, sneeuw en wintersport kan blijven bestaan. Wanneer je kinderen krijgt, hoeft het niet te betekenen dat de wintersport op een laag pitje komt te staan, toch? Dani beantwoordt de meest prangende vragen over een wintersport met kinderen.
 Verder lezen
Familiegeluk tijdens een uitstapje in de bergen?
Bijgewerkt op 31.07.2023 in Familie van Gastauteur
8 min. leestijd
Ja, dat is eigenlijk heel gemakkelijk. Als je tenminste de volgende 5 lessen ter harte neemt, die onze auteur met zijn kinderen bij de Wilder Kaiser geleerd heeft.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 16.12.2020 in Eten & drinken van Gastauteur
6 min. leestijd
„Eet je soep, dan krijg je mooie, ronde knieën,” zegt men in Tirol en dit spreekwoord verwijst twijfeloos naar het feit, dat soep in Tirol zeer lang hét basisvoedsel was bij uitstek. Het was niet een voorgerecht, maar een hoofdgerecht - ja, zelfs bij ontbijt stond steevast een grote pot met soep op tafel. Omdat er zo vaak soep gegeten werd in Tirol, deden ze dan ook erg hun best goeie soepen te koken. Zo ontstonden excellente recepten. En ook nog eens heel verschillende, want de bergen zijn hoog in Tirol en het uitwisselen van kennis en kunde daardoor zeer gering. Iedereen in Tirol kookt nog steeds zijn eigen soepje: in het Zillertal zijn ze bijvoorbeeld trots op hun Graukaassoep, in het Oberland eerder op hun Krapflsoep. Wie de mond dus vol heeft van de huidige restauranttrend, de regionale keuken dus, moet in Tirol dus vooral soep lepelen om te weten waarover hij of zij praat. We verzamelden een paar lekkere recepten voor jullie en nodigen jullie uit met ons op historische en culinaire ontdekkingsreis te gaan. Maar, overdrijven moet je niet en je soep gaan lepelen zoals de Tirolers van toen: borden hadden ze vroeger natuurlijk niet, gegeten werd uit één grote pot in het midden van de tafel!
 Verder lezen
Jodeln-header-1440×772
Bijgewerkt op 21.08.2020 in Andere van Gastauteur
7 min. leestijd
Gewoonlijk zingt onze auteur alleen onder de douche en dan het liefst nog pop-songs. Voor ons maakt hij een uitzondering. Onder leiding van de Tiroolse muzikanten Martha en Reinhard Schwaizer leert hij jodelen.
 Verder lezen
Geen vakantie zonder te proeven van de lokale lekkernijen. In een gezellige dorfstube, een knusse berghut, óf op de lokale boerenmarkt. Authentieker en verser dan zo’n markt kan haast niet. Vijf redenen om bij je volgende bezoek aan Tirol eens naar de boerenmarkt te gaan.
 Verder lezen
ski jump-absam-blanchard-3512
Bijgewerkt op 14.02.2018 in Sport van Gastauteur
10 min. leestijd
Neen, België en Nederland sturen geen schansspringer naar de Spelen. Maar als er één discipline tot de verbeelding zal spreken in PyeongChang, dan wel het skispringen. Kan je die sport als volwassene nog aanleren of is het dan al veel te laat? Onze journaliste trok naar Tirol om het uit te zoeken…  en kwam terug met een (officieus) Belgisch record.
 Verder lezen
whoismocca-wandernmithund-tirol-11
Verena-Annabella, blogger en grafisch ontwerpster uit Tirol, vindt het heerlijk om met haar honden de bergen in te gaan. Wanneer je gaat wandelen met je hond door de bergen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Om de wandeling voor zowel jou als de dieren die je tegenkomt zo veilig mogelijk te maken, licht Verena-Annabella in haar gastblog de belangrijkste punten toe.
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.