Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Specials
Gastauteur

Deze blog is door een gastauteur geschreven. Meer informatie over de auteur lees je in de blog.

Horst Fankhauser
Vroeger was niet alles beter, maar veel was wel anders. Vooral in de bergen. Er werd niet zo veel gesproken over duurzaamheid als tegenwoordig, maar er werd wel op die manier geleefd. Soms bewust, soms onbewust of gewoon omdat er niets anders was dan natuurlijke materialen voor kleding, uitrusting en verpakkingen. Wat kunnen we leren van toen? Een zoektocht naar "kleine voetafdrukken" in de bergen met een zeer ervaren berggids.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 16.12.2020 in Eten & drinken van Gastauteur
6 min. leestijd
„Eet je soep, dan krijg je mooie, ronde knieën,” zegt men in Tirol en dit spreekwoord verwijst twijfeloos naar het feit, dat soep in Tirol zeer lang hét basisvoedsel was bij uitstek. Het was niet een voorgerecht, maar een hoofdgerecht - ja, zelfs bij ontbijt stond steevast een grote pot met soep op tafel. Omdat er zo vaak soep gegeten werd in Tirol, deden ze dan ook erg hun best goeie soepen te koken. Zo ontstonden excellente recepten. En ook nog eens heel verschillende, want de bergen zijn hoog in Tirol en het uitwisselen van kennis en kunde daardoor zeer gering. Iedereen in Tirol kookt nog steeds zijn eigen soepje: in het Zillertal zijn ze bijvoorbeeld trots op hun Graukaassoep, in het Oberland eerder op hun Krapflsoep. Wie de mond dus vol heeft van de huidige restauranttrend, de regionale keuken dus, moet in Tirol dus vooral soep lepelen om te weten waarover hij of zij praat. We verzamelden een paar lekkere recepten voor jullie en nodigen jullie uit met ons op historische en culinaire ontdekkingsreis te gaan. Maar, overdrijven moet je niet en je soep gaan lepelen zoals de Tirolers van toen: borden hadden ze vroeger natuurlijk niet, gegeten werd uit één grote pot in het midden van de tafel!
 Verder lezen
U-Bahn-Station-Serfaus
Bijgewerkt op 23.10.2020 in Attracties van Alexander
7 min. leestijd
De vakantie begint bij de heenreis. Een verhaal over smalle spoorwegen met veel impact, vaste tarieven voor vervoer en een metro op 1.400 meter hoogte en van de uitdagingen op de weg naar slimme verkeersoplossingen.
 Verder lezen
Baum-Holz
Bijgewerkt op 12.10.2020 in Bedrijven & Fabrikanten van Alexander
9 min. leestijd
Kun je een luxe 5 sterrenhotel met meer dan honderd bedden volledig ecologisch bouwen en exploiteren? Het Naturhotel Waldklause in het Ötztal streeft dit concept consistent na. Hoe een visie een succesverhaal werd.
 Verder lezen
Op de Reither Kogel in het Alpbachtal.
Bijgewerkt op 14.09.2020 in Attracties van Alexander
6 min. leestijd
De voetafdruk van een vakantie in de Alpen begint bij de heen- en terugreis. Een surfplank op het dak, mountainbike op het bagagerek, een crashpad in de kofferbak of een klimuitrusting op de achterbank. Is dat nodig? Niet in Tirol. Er zijn meer dan 500 locaties waar sporters de juiste uitrusting kunnen huren. Wat al lang normaal is bij het skiën of snowboarden, werkt ook perfect in de zomer. Voorbeelden van uitstekende verhuurfaciliteiten die een nieuw perspectief bieden.
 Verder lezen
Jodeln-header-1440×772
Bijgewerkt op 21.08.2020 in Andere van Gastauteur
7 min. leestijd
Gewoonlijk zingt onze auteur alleen onder de douche en dan het liefst nog pop-songs. Voor ons maakt hij een uitzondering. Onder leiding van de Tiroolse muzikanten Martha en Reinhard Schwaizer leert hij jodelen.
 Verder lezen
Tirol in de herfst
Bijgewerkt op 11.07.2020 in Natuur van Gastauteur
4 min. leestijd
Als je van de natuur, lekker eten, authentieke ervaringen en buitenactiviteiten houdt, in combinatie met lekker weer, prachtige herfstkleuren en een lager prijskaartje, dan is Tirol een ideale bestemming tijdens de herfst.Voor mij zijn de bergen altijd een winter- of een zomerbestemming geweest, tot ik deze herfst Tirol ontdekte. Wat een prachtige plaats om in september of oktober te bezoeken! Hier zijn alvast een paar suggesties voor een prachtige ervaring in Tirol in het najaar.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 29.01.2019 in Sport van Gastauteur
5 min. leestijd
Interview met snowboardlegende & milieuactivist Jeremy Jones Snowboardpionier, filmmaker én producent van snowboards. De Amerikaan Jeremy Jones is het allemaal. Maar Jones is ook milieuactivist. Met zijn ngo Protect Our Winters - ook actief in Tirol - zet hij zich in tegen de opwarming van de aarde. Een gesprek.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 11.12.2018 in Andere van Gastauteur
5 min. leestijd
Elke winter opnieuw is het in Nederland en (vooral) België spannend afwachten of het natuurijs dik genoeg is om op te schaatsen. Maar had je er al eens aan gedacht dat je ook op wintervakantie je schaatsen kan onderbinden? In Tirol vind je vele kunstijsbanen, maar met een beetje geluk ook magisch mooie plekjes met natuurijs. De Piburger See in het Ötztal, bijvoorbeeld.
 Verder lezen
tirolshop julie
Bijgewerkt op 01.10.2018 in Andere van Gastauteur
4 min. leestijd
Toegegeven: ook wij zijn doorgaans geen fan van toeristenshops. Te veel prullaria, te weinig stijl, en tja, te veel toeristen. Tot we een kijkje gingen nemen in de Tirol Shop(s) in Innsbruck. Geen schreeuwerige eenheidsworst daar. Wel designerkleding, lokale natuurproducten en een muts die zowat de meest verkochte muts ter wereld moet zijn.
 Verder lezen
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.