© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier

Tiroler klimdorpen

Al generaties lang is de charme van de dertien Tiroler bergdorpen met zijn pioniersgeest en indrukwekkende bergomgeving een constante aantrekkingskracht voor reizigers. In het hooggebergte van de Alpen is het alpinisme bedoeld als onderdeel van het dagelijks leven en de cultuur die door de eeuwen heen is bewaard en ontwikkeld. Deze dorpen houden zich aan de strenge kwaliteitscriteria die zijn opgelegd door de Oostenrijkse Alpinist Association en hebben een sterk gevoel van milieubewustzijn en duurzame toerisme.

De Tiroler bergdorpen, Vent in het Ötztal, Sellraintal, St. Jodok met Schmirn en Vals, Gschnitztal, Ginzling in het Zillertal, Villgratental en Tiroler Gailtal staan ​​allemaal bekend als pioniers in het alpinisme.

Diep geworteld in traditie, bieden deze Alpine Competence Centres professionele toeristische faciliteiten, speciaal voor alpinisten en bergbeklimmers, gecombineerd met uitstekend gecultiveerde landschappen en een hoog niveau van milieukwaliteit. De gastvrije charme die je in elk van deze resorts zult voelen, verlicht voorbije tijdperken, de pioniersdagen van het alpinisme.

Altijd aanwezig, de adembenemende schoonheid van hoge bergketens fascineert - en inspireert bezoekers van de bergbeklimmersdorpen om hun ervaring in de natuur te verankeren. Van veeleisende Alpentochten over spannende Via Ferrates tot kortere wandelingen en trektochten, de dertien dorpen bieden schijnbaar eindeloze mogelijkheden. Onze Alpenschatten gaan diep en leven dichtbij, waarbij elk resort zijn eigen speciale uitnodiging biedt. De natuurparktentoonstelling in Ginzling nodigt u uit om het veelzijdige natuur- en cultuurlandschap van het natuurpark Zillertaler Alpen te ontdekken. Vent, gelegen in het hart van het natuurpark Ötztal, is de thuisbasis van het grootste Alpennatuurreservaat van Tirol, waar om elke hoek alpenavonturen wachten... Sellrain Valley biedt het beste van twee werelden, een opwindende Alpenspeeltuin en de nabijheid van de stad, met de levendige hoofdstad Innsbruck van Tirol slechts 20 minuten rijden. De Sellrain Hut-to-Hut Loop neemt je mee naar prachtige wildernisgebieden te midden van een indrukwekkende bergomgeving. Dezelfde torenhoge Tiroler resorts die u elke zomer spannende avonturen bezorgen, blijven open in de prachtige wintermaanden voor sneeuwschoenwandelen en backcountry skiën - vooral populair in de schilderachtige Villgraten-vallei in Oost-Tirol. U kunt er ijsklimmen, de ouderwetse sport van schaatsen, langlaufen en meer - die allemaal worden vergezeld met een stevige portie panoramische uitzichten op de bergen in de dertien bergbeklimmersdorpen van Tirol.

De Tiroler bergdorpen, Vent in het Ötztal, Sellraintal, St. Jodok met Schmirn en Vals, Gschnitztal, Ginzling in het Zillertal, Villgratental en…

toon meertoon minder

Tiroler bergdorpen in één oogopslag

Meer duurzame vakanties in Tirol:

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.