Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Evelyn

In 2008 ruilde Evelyn Laureyns België in voor Oostenrijk - wat de liefde al niet doet met een mens - en wil nu niet meer weg uit het land van Sisi en Frans-Jozef. Ze reist als journaliste van Vorarlberg langs Tirol naar Stiermarken. Het meest in haar nopjes voelt ze zich in, op, boven, tussen de Tirolse bergen.

Kräuter-Tirol
Gister bijgewerkt in Andere van Evelyn
7 min. leestijd
De blaadjes vallen van de bomen en de dagen worden korter en kouder. Tijdens de herfst en winter lopen veel mensen een verkoudheid of griep op. Ook in Oostenrijk worden wel eens oma's geliefde huismiddeltjes gebruikt. We zetten de belangrijkste voor herfst en winter op een rijtje....
 Verder lezen
De Krampuslauf ontstond pas in de 20ste eeuw.
Bijgewerkt op 27.11.2023 in Cultuur van Evelyn
4 min. leestijd
Terwijl in België en Nederland al jarenlang gediscussieerd wordt over of Zwarte Piet nu erfgoed is of niet, wordt in Oostenrijk de goedheiligman begeleid door een afschrikwekkende duivelsfiguur…. Misschien ook iets voor de Lage Landen?
 Verder lezen
Ort: Sillian
, © Hans Herbig
Bijgewerkt op 05.12.2022 in Familie van Klaus
6 min. leestijd
De meeste skigebieden openen hun deuren begin december en tot net voor kerstmis, is het hier heel rustig. Leuk is ook dat naast de pistes zoveel te beleven valt: begin december vind je overal Krampussen en natuurlijk komt ook de Heilige Man uit Spanje in Tirol op bezoek.
 Verder lezen
Lechtaler Alpen Steinsee.
, © Tirol Werbung, Charly Schwarz
Bijgewerkt op 19.07.2021 in Attracties van Klaus
4 min. leestijd
Als het kwik boven de 30°C klimt, zoekt bijna iedereen van ons naar een plekje waar het enigszins fris is. Bij zulke hitte zijn de Alpen een perfecte plek om even op adem te komen. Naast heldere bergmeren en wilde kloven, zorgt ook het gletsjerijs of een bezoek aan een bergwerk voor regelrechte afkoeling. Een paar tips voor zij die in Tirol naar afkoeling (komen) zoeken...
 Verder lezen
Bijgewerkt op 15.02.2021 in Mensen van Klaus
4 min. leestijd
Het sneeuwt deze winter zeer veel in de Tiroolse hoofdstad, en dan hoor je meermaals per dag luide knallen in de stad. De inwoners van Innsbruck weten wat dat betekent: de lawinedienst laat lawines afgaan op de Nordkette.
 Verder lezen
Ongewone beroepen – Innsbrucks Snowpark-shaper Bjarni Valdimarsson; Skylinepark Nordkette.
Bijgewerkt op 04.02.2021 in Mensen van Klaus
4 min. leestijd
Snowboarden en Innsbruck zijn partners-in-crime, net zoals frietjes met mayonaise. En dat heeft vooral te maken met het uitdagend snowpark op de Innsbruckse Nordkette. Man achter het “Nordkette Skylinepark” is de in Tirol wonende IJslander Bjarni Thor Valdimarsson.
 Verder lezen
Tiroler_Groestl_Steps_Gericht1
Ken jij het nationale gerecht van Tirol? Natuurlijk! Tiroler Gröstl is een stevige maaltijd, die vaak in een zwart pannetje geserveerd wordt en bestaat uit gebakken aardappels, ui, vlees (spek of rundvlees) en een spiegelei. Voor al diegenen die graag zelf aan het kokkerellen slaan à la Tirolienne hier het recept uit grootmoeders kookboek + een alternatief voor wie het net een beetje anders mag zijn. 
 Verder lezen
Bijgewerkt op 04.03.2020 in Attracties van Klaus
3 min. leestijd
Museumbezoekjes met de hele familie? Dat vind je geen goed idee? Nu ja, als jouw kind niet van ridders, zilvertunnels en fonkelende fantasiewerelden houdt, is dat wellicht goed gedacht. Vele culturele hotspots in Tirol bieden niettemin leuke rondleidingen voor kinderen aan tijdens de winterperiode - en zo wordt 'slecht weer', wat vaak een domper is op vakantie, een fijne tijd voor de hele familie. We lijsten even 5 spannende musea voor groot en klein in Tirol op…
 Verder lezen
In een winterjasje ziet de reus er nog spectaculairder uit.
Bijgewerkt op 13.02.2020 in Attracties van Evelyn
4 min. leestijd
Toegegeven, voor mijn bezoek aan het museum Kristallwelten van Swarovski kende ik enkel deze kristallen poppetjes, treintjes, poesjes en dergelijke die ik vooral ken van in de vitrines van de vriendinnen van mijn oma. Mijn mond viel dan ook open toen we op een druilerige zondagmiddag plots voor een hip en trendy Swarovski-museum stonden op een boogscheut van Innsbruck!
 Verder lezen
© Kaunertaler Gletscher
Voor 8 dagen in Sport van Klaus
3 min. leestijd
3.400 kilometer - zoveel kilometers aan skipistes telt Tirol. Dat is langer als de afstand tussen Londen en Athene. Natuurlijk worden al die pistes prima geprepareerd, zijn stuk voor stuk pareltjes en trakteren op enkel de mooiste panorama’s. Een paar pistes zijn niettemin nog net een tikkeltje meer bijzonder, meer opmerkelijk, fabelachtiger!
 Verder lezen
Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.