Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 musea voor de hele familie

Bijgewerkt op 04.03.2020 in Attracties

Highlight voor de kinderen is oa. de grote speeltoren.
Highlight voor de kinderen is oa. de grote speeltoren.

Museumbezoekjes met de hele familie? Dat vind je geen goed idee? Nu ja, als jouw kind niet van ridders, zilvertunnels en fonkelende fantasiewerelden houdt, is dat wellicht goed gedacht. Vele culturele hotspots in Tirol bieden niettemin leuke rondleidingen voor kinderen aan tijdens de winterperiode - en zo wordt 'slecht weer', wat vaak een domper is op vakantie, een fijne tijd voor de hele familie. We lijsten even 5 spannende musea voor groot en klein in Tirol op…

1 Burgenwelt Ehrenberg

De 730 jaar oude Burg Ehrenberg was ooit woonplaats van vele vorsten en koningen. Vandaag kun je als bezoeker door de 14 kijkruimtes flaneren en de tijd van toen opsnuiven. Kinderen kunnen deelnemen aan de Ritter-Rüdiger-Museum-Rallye of zich uitleven op de grote speelplaats. Je bereikt de burcht te voet of per lift. Boven aangekomen wacht ook de „Highline 179“, de langst loopbrug in Tirol, op jou!

De Highline en de ruïne Ehrenberg. Foto: TVB ReutteDe Highline en de ruïne Ehrenberg. Foto: TVB Reutte

2 Silberbergwerk Schwaz

Het Silberbergwerk, ofwel de zilvermijn Schwaz, is één van de grootste zilvermijnen ter wereld en maakte de stad Schwaz rijker dan rijk. Vandaag de dag is de ontginning niet meer lucratief. Op bezoekers wacht een interessante toer door de mijn waar talloze interessante feiten over de ‘mijnbouw’ worden verteld. De 800 meter lange rit met de mijntrein is een bijzondere belevenis voor de hele familie. Kleine tip: waterdichte schoenen aantrekken.

Binnenin de zilvermijn van Schwaz. Foto: Tirol Werbung / Bernhard AichnerBinnenin de zilvermijn van Schwaz. Foto: Tirol Werbung / Bernhard Aichner

3 Swarovski Kristallwelten

De Kristallwelten zijn een kunst- en belevenispark nabij Innsbruck. Ongeveer een miljoen bezoekers van overal ter wereld kwamen er sinds de opening in 1995 langs. Ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum van Swarovski werd dit uniek park gebouwd. De Swarovski Kristallwelten zitten in een heuvel, vlak naast de de Inn-Brenner-Autobahn. Via een reusachtige stenen kop betreed je een kunstmatige heuvel vol glinsterende WonderKamers. Aan de overkant van de straat staat overigens de fabriek van Swarovski. Die is echter niet toegankelijk voor het publiek. Highlight voor kinderen is oa. de grote indoor-speeltoren en buitenspeelplaats.

Binnenin de Kristallwelten. Foto: Swarovski KristallweltenBinnenin de Kristallwelten. Foto: Swarovski Kristallwelten

4 Infocenter Brennerbasistunnel

In Tirol wordt momenteel aan de langste treintunnel – 64 kilometer dwars door de Alpen – ter wereld gebouwd. In het 800 m2 grote Infocenter Brennerbasistunnel worden thema’s als tunnelbouw, geologie, milieu en de geschiedenis van de Brennerpas voor de hele familie interessant toegelicht. Voor kinderen is er een eigen belevenisruimte op maat en ook rondleidingen door de bouwplaats zijn mogelijk op aanvraag.

Experimenteren in het BBT-Infocentrum Foto: BBT / Christiane GappmaierExperimenteren in het BBT-Infocentrum Foto: BBT / Christiane Gappmaier

5 Naturparkhaus Kaunergrat

Met behulp van een multimediale tentoonstelling maken grote en kleine bergvrienden een virtuele wandeling door het Natuurpark Kaunergrat. De reis begint bij de vallei en voert langs de hellingen naar het eeuwige ijs op 3.000 meter hoogte en maakt geologie, biodiversiteit en het leven in de bergen begrijpelijk. Daarna gaat de ontdekkingstocht verder in de buitenlucht. Het uitzichtsplatform „Gacher Blick“ biedt een wonderbaar panorama over de Alpen en de winterwandeling naar de „Harber Wiesen“ is niet te missen.

Het Naturparkhaus ’s winters. Foto: TVB Oberland / Martin LuggerHet Naturparkhaus ’s winters. Foto: TVB Oberland / Martin Lugger

Na jarenlang werken in het buitenland is Klaus Brunner nu weer onderweg met microfoon en camera in zijn thuishaven Tirol. Home is where your heart is.

Laatste artikel van Klaus
Bijgewerkt op 12.02.2024 in Attracties
8 uiterst romantische accommodaties in Tirol
4 min. leestijd
"Koeien hebben voorrang" heet het ´s zomers langs de Kaunertaler Landesstraße.
Bijgewerkt op 11.09.2023 in Cultuur
Koeienfile: 17 kilometer door het Kaunertal
8 min. leestijd
Bijgewerkt op 20.06.2023 in Eten & drinken
De beste bieren van Tirol!
12 min. leestijd
Bijgewerkt op 12.06.2023 in Cultuur
Als ’s zomers de Tiroolse bergen branden.
4 min. leestijd
Kerst in Tirol, © Tirol Werbung - Martina Wiedenhofer
Bijgewerkt op 15.12.2022 in Cultuur
Playlist: de mooiste 7 kerstliedjes uit Tirol
4 min. leestijd
Bijgewerkt op 20.12.2021 in Mensen
De vliegende redder in nood van Außerfern
4 min. leestijd
Apfelradln_1_klein
Bijgewerkt op 19.08.2020 in Eten & drinken
Het origineel recept voor over-heerlijke Apfelradln!
2 min. leestijd
Ort: Brixen i.Th.
Bijgewerkt op 08.04.2020 in Attracties
10 virtuele uitstapjes in Tirol
2 min. leestijd
Lekkernijen van eigen productie: de Burgeralm, Foto: FRANK BAUER
Bijgewerkt op 21.01.2020 in Eten & drinken
Burgeralm: een paradijs voor kaasliefhebbers
4 min. leestijd
Ort: Innsbruck
05.05.2021 in Attracties
10 virtuele museumtours in Tirol
4 min. leestijd
Alle artikelen van Klaus
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.