Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

8 uiterst romantische accommodaties in Tirol

Bijgewerkt op 12.02.2024 in Attracties

Of je nu pas verliefd bent of al langer een paar: de lente is het ideale moment om jezelf te trakteren op een romantisch uitje. Historische panden, lue chaltes, hoorischuren -  wij presenteren jou de mooiste liefdesnestjes in Tirol.

1. Gramaialm, Pertisau

Gramaialm Pertisau, © Michael HuberGramaialm Pertisau © Michael Huber

Meer dan 2.000 m2 aan wellness en dat ten midden in het Karwendelgebergte. “Niet slecht”, zeggen tortelduifjes. Bovendien zijn er speciale 'Almknuffeldagen' voor koppels op de Gramaialm, met romantische decoratie, diners bij kaarslicht en veel tijd met elkaar. De saunaruimte kan je ook privé boeken – daarbovenop geniet je een fles Prosecco, een open haard en intimiteit puur in deze knusse hut. Rrrrr!

2. Berg’k’hof, Kaisertal

Berg’k’hof – Een hottube met blik op het Kaisergebirge, © Hannes DabernigBerg’k’hof – Een hottube met blik op het Kaisergebirge © Hannes Dabernig

Een 14e-eeuwse boerderij die alleen te voet bereikbaar is. Plus veel romantische hoekjes en een houten hottub met uitzicht op de Wilder Kaiser. Klinkt hemels? Florian Bergk heeft onlangs de gelijknamige boerderij volledig gerenoveerd. Qua keuken biedt hij zijn gasten delicatessen aan – geheel regionaal. Detail: Het Kaisertal wordt beschouwd als éénvan de mooiste plekken van Oostenrijk.

3. Schlosshotel Matzen, Reith im Alpbachtal

Sprookjesachtige sfeer in het Schloss Matzen, © Eckard SpeckbacherSprookjesachtige sfeer in het Schloss Matzen © Eckard Speckbacher

Paren voelen zich alsof ze in een sprookje leven in het kasteel Matzen uit de 12e eeuw. De kamers zijn ingericht met antiquiteiten, marmeren badkamers en koninklijke bedden. Hoewel het gebouw op zichzelf al een hoogtepunt is, is de kasteelheer nog een stapje verder gegaan: de kasteeltoren herbergt een wellness-oase die zich over 5 verdiepingen spreidt. Verder kan je ook wandelen door het Matzenpark of elkaars hand vasthouden in het romantische “Gut Matzen”.

4. Ladestatthof, Neustift

Overnachten in het hooi in het Ladestatthof, © Lukas PfurtschellerOvernachten in het hooi in het Ladestatthof © Lukas Pfurtscheller

In het Stubaital werd een hooischuur omgebouwd tot een gezellige overnachtingsmogelijkheid. De sterren fonkelen door het dakraam en een onvergelijkbare geur vult de “kamer”. 's Ochtends, als je gewekt wordt door de kraaiende haan, staat er een stevig boerenontbijt voor jullie klaar. Overnachten in het Ladestatthof is een romantische ervaring voor koppels die van “echt traditioneel” houden. Er bevindt zich zelfs een wellnessruimte op de boerderij met sauna, stoombad en ijsgrot.

5. Stanglwirt Hüttlingmoos, Going

Luxe chalet Hüttlingmoos, © Stanglwirt/DahanLuxe chalet Hüttlingmoos © Stanglwirt/Dahan

Liefhebbers van luxe moeten naar het bergchalet “Hüttlingmoos”. Kort voordat de weg naar de Wilde Kaiser echt steil wordt, vind je dit exclusieve plekje. Nadat de almhut lange tijd leeg stond, werd deze door Stanglwirt omgebouwd tot een luxe chalet. Het chalet biedt een rustieke, intieme sfeer en tegelijkertijd service op 5*-niveau - inclusief butler en chef-kok.

6. Hotel LechZeit, Elmen

Modern design in het hotel LechZeit, © Michael HuberModern design in het hotel LechZeit © Michael Huber

Ben jij een sportief koppel en heb je het graag minimalistisch? Dan bevalt je met zekerheid het “LechZeit” met zijn doordacht design. Gelegen te midden van het natuurpark Tiroler Lech, is het hotel de perfecte hide-away voor een romantische weekend met zijn tweeën. Langs één van de laatste wilde rivieren van Tirol beleef je intense momenten, en na een gezamenlijke wandel- of fietstocht help je elkaar uit de zweterige kleren.

7. Träumerei #8 Boutique Hotel, Kufstein

Uitzicht op de Inn vanuit het boetiekhotel „Träumerei #8“, © Lorenz MarkoUitzicht op de Inn vanuit het boetiekhotel „Träumerei #8“ © Lorenz Marko

Een 5-gangen menu – boordevol liefde - op de kamer en jouw eigen whirlpool staan ​​garant voor romantische uren. De themakamers herinneren aan verschillende plekken in de wereld en zijn ingericht met teruggewonnen hout en fijn textiel. Ook het gedempte licht van de hotelbar zorgt voor zinderende momenten: deze ligt overigens verscholen in een oude tunnel en is geïnspireerd op Amerikaanse bars uit de jaren dertig.

8. Ufogel, Nussdorf-Debant

Een bed uit Alpenden in de Ufogel, © Thomas PitterlEen bed uit Alpenden in de Ufogel © Thomas Pitterl

Twee dingen zijn alomtegenwoordig in de “Ufogel”: het bos en de lucht. De bijzondere constructie is gemaakt van larikshout en via panoramische ramen wordt de natuur naar binnen gebracht. Het woonkunstwerk biedt koppels op 45 vierkante meter een gezellig liefdesnestje. Andere romantische hoogtepunten zijn de badkamer met uitzicht op de Oost-Tiroolse bergen en het grote bed uit Alpenden (Zirbe).

Na jarenlang werken in het buitenland is Klaus Brunner nu weer onderweg met microfoon en camera in zijn thuishaven Tirol. Home is where your heart is.

Laatste artikel van Klaus
"Koeien hebben voorrang" heet het ´s zomers langs de Kaunertaler Landesstraße.
Bijgewerkt op 11.09.2023 in Cultuur
Koeienfile: 17 kilometer door het Kaunertal
8 min. leestijd
Bijgewerkt op 20.06.2023 in Eten & drinken
De beste bieren van Tirol!
12 min. leestijd
Bijgewerkt op 12.06.2023 in Cultuur
Als ’s zomers de Tiroolse bergen branden.
4 min. leestijd
Kerst in Tirol, © Tirol Werbung - Martina Wiedenhofer
Bijgewerkt op 15.12.2022 in Cultuur
Playlist: de mooiste 7 kerstliedjes uit Tirol
4 min. leestijd
Bijgewerkt op 20.12.2021 in Mensen
De vliegende redder in nood van Außerfern
4 min. leestijd
Apfelradln_1_klein
Bijgewerkt op 19.08.2020 in Eten & drinken
Het origineel recept voor over-heerlijke Apfelradln!
2 min. leestijd
Ort: Brixen i.Th.
Bijgewerkt op 08.04.2020 in Attracties
10 virtuele uitstapjes in Tirol
2 min. leestijd
Lekkernijen van eigen productie: de Burgeralm, Foto: FRANK BAUER
Bijgewerkt op 21.01.2020 in Eten & drinken
Burgeralm: een paradijs voor kaasliefhebbers
4 min. leestijd
Ort: Innsbruck
05.05.2021 in Attracties
10 virtuele museumtours in Tirol
4 min. leestijd
Alle artikelen van Klaus
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.