Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Vijf concert ervaringen op de berg

Vandaag in Cultuur

De Tiroler bergen zijn niet alleen voor skiën en klimmen - ze vormen ook een uitstekend achtergrond voor muziekevenementen. In de zomer van 2024 biedt Tirol een hele reeks muziekprogramma's direct op de berg: Van picknick met popsongs tot fanfaremuziek voor het berglandschap kan alles.

1) Muziek zomer in Lechtal

Volksmuziek, hits of pop: van juni tot september is er veel muziek in de open lucht tijdens de Lechtal Muziekzomer. Elk jaar wordt hier gespeeld op verschillende podia zoals het Geierwally openluchtpodium of bij het bergstation Jöchelspitze waar gedanst en meegezongen wordt.

2) De zomer concerts in Seefeld

Geen geld voor dure concerten? Geen probleem. Elke zomer worden kerken, pleinen, zalen en kapellen in en rond Seefeld het decor voor muziekevenementen: van mei tot september kun je gratis genieten van voornamelijk blaas- en marsmuziek.

3) Klassieke Muziek op de berg in Mutters

Op de Mutterer Alm treedt in september het kamerorkest InnStrumenti op. Sfeer en dresscode zijn ontspannen - je staat of zit op het tijdelijke podium op een indrukwekkende hoogte van 1.620 meter en geniet van de muzikale cross-over tussen klassieke muziek en tango.

4) Lange vrijdag Fieberbrunn

De "lange vrijdag" verwijst niet naar de laatste werkdag van de werkweek, maar een muziekevenement: tien vrijdagen in de zomer waar picknick wekelijks een ander concert ontmoet bij de Fieberbrunn bergbaan. Als je geen zin hebt om je eigen picknickmand te vullen, koop dan een vers verpakte op het station, spreid een deken uit en geniet van de muziek. Iedere week wordt een ander genre aangeboden, van Austropop tot rock en jazz.

© Tirol Werbung, Jüttner Simon ©

5) Zomerconcerten

Heb je ooit een concert van klassieke muziek op 1.965 meter hoogte gehoord? In het bergstation van Innsbruck's lokale berg Patscherkofel vinden jaarlijks zomerconcerten plaats. In plaats van de concertzaal heb je hier uitzicht op het berglandschap en op de provinciehoofdstad. En omdat het nu eens niet om sport gaat, kun je deze bijzondere concertlocatie comfortabel bereiken met de bergtrein.

Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.