Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Top tien zomeractiviteiten in de Tiroler bergen

Bijgewerkt op 14.05.2018 in Andere

Hechtsee, Kufstein

1. Overnachten in een hut en een tour maken tijdens zonsopgang

#tibet is lei oans ;-) …just kidding, #tirol of course. This #lovely #place with a #gorgeous #view is at #kellerjochhütte #lovetirol #visittirol #nature #outdoor #mountainlife #mountain #wanderlust A post shared by Harry Voglhuber (@harald.voglhuber) on Oct 18, 2015 at 5:18am PDT

Naar mijn mening de beste ervaring tijdens de zomer in de bergen. Ik pak mijn rugzak en vertrek voor twee dagen naar de bergen, weg van de alledaagse drukte. Het doel van mijn trektocht is de Kellerjochhütte bij Schwaz. Waarom deze hut? De wandeling ernaartoe is niet heel zwaar, dus ook goed te doen met kinderen. Daarnaast biedt de Kellerjochhütte 24 slaapplaatsen en serveren zij heerlijk eten. Het beste van alles is de wandeling de volgende ochtend: in nog geen half uur wandel je naar de top van de Kellerjoch en geniet je van een prachtige zonsopgang. Iedere keer weer ben ik onder de indruk van het uitzicht, wanneer ik de eerste zonnestralen de bergtoppen zie raken. Dat is het vroege opstaan meer dan waard! En als je je afvraagt wat ik allemaal in mijn rugzak meeneem – Eva vertelt het je hier.

2. Zwemmen in een bergmeer

#Hiking in #austria #tyrol #stanton to #faselfadseen. This are two out of the five #mountain #lake that you will pass on this #hike. Great #adventure if you #trespass to #darmstadterhutte. #love it!! This #picoftheday is #withoutfilter and #modifications A post shared by Fra Nky (@hauser_f) on Sep 25, 2015 at 10:25am PDT

Na een inspannende wandeling de berg op, is het boven tijd voor een verfrissende plons in een koel meer. Hoe hoger je komt hoe frisser de meren. Het motto luidt dan ook: hoog de berg op en in het koele water. Niets is zo lekker als een duik in een bergmeer. En achteraf niet zeggen dat ik je niet gewaarschuwd hebt, want boven in de bergen is het water heeeeeeel fris! Eva heeft de mooiste meren van de Tiroler bergen in een blog op een rijtje gezet voor je – zoek snel jouw favoriet en duik erin.

3. Ervaar het avontuur op de berg

"…Noi siamo liberi, liberi di volare, liberi di sbagliare,  liberi di sognare, liberi di ricominciare…" #brother#dad#memoris#deltaplano#faccesconvolte#sospesinelcielo#Austria#SerfausFisLadis#family#montagna#happy#happymoments#fly#lastsummer#photo#instamemoris#instagood#instafamily#instahappy#instaphoto A post shared by Chiara Mazzoleni (@chiaramazzoleni98) on Dec 13, 2014 at 1:52pm PST

Ik geloof dat het al zo’n tien jaar geleden dat ik met een vriendin en haar kinderen op de Komperdell in Serfaus op was zoek naar een wrak van een neergestort vliegtuig. Haar kinderen zijn onderhand al pubers, maar praten nog steeds over het avontuur in de Tiroler bergen, zo’n indruk heeft het op hen gemaakt. Jaren later ga ik samen met mijn eigen kinderen op vakantie naar Fiss-Serfaus-Ladis om met hen op avontuur te gaan. In Fiss-Serfaus-Ladis heb je namelijk niet alleen een vliegtuigwrak te onderzoeken, maar nog veel meer, zoals bijvoorbeeld de Fisser Flieger…. Onderzoek alle avontuurlijke mogelijkheden hier.

4. Scheur op een kart de berg af

#tirol #muttereralm #montaincart #nurspass A post shared by Andre (@2_andrechurch_5) on Oct 3, 2015 at 2:14am PDT

Downhill-biken, over gras of asfalt rodelen of een rit met een van de zomerbergliften van Tirol – allemaal verschillende manieren om van de top weer beneden te komen. Het meeste plezier beleef je toch wel met een Mountain Cart, deze zijn op de Muttereralm te huren. Voordat je start krijg je een korte uitleg hoe je moet sturen en remmen. En dan, klaar voor vertrek, helm op en naar beneden. Een route van 5 km bergafwaarts – bocht na bocht, gat na gat in de weg, spanning en sensatie! Wanneer het regent, zie je eruit als een waar racemonster bij aankomst in het dal, maar dat maakt de gehele beleving compleet. In St. Johann bij de Kitzbüheler Horn zijn eveneens berg karts te huren, maar daar heb ik ze alleen nog niet uitgeprobeerd.

5. Een proeflesje golfen

Golf! #golfclubachensee A post shared by Daniel Angeloff (@daniel.angeloff) on Jul 1, 2015 at 1:46pm PDT

Oké, ik geef toe – ik hoorde ook bij de groep mensen die golfen een semi-sport vond voor ouderen, een sport voor mensen die zowel te veel geld als tijd hadden. Maar sinds ik een proefles heb gevolgd, kom ik terug op dit vooroordeel. Het is nog niet zo makkelijk om de club op de juiste manier vast te houden, er niet uit te zien als een complete malloot en dan ook nog eens de bal in klein hole krijgen. Ik heb mijn mening bijgesteld en begrijp nu volkomen waarom iemand om zes uur in de ochtend op de golfbaan staat om wat balletjes te slaan. De combinatie van een prachtig landschap en de diepe concentratie is een bijzonder fenomeen. De Golf- en Landclub Achensee  ligt in een prachtige omgeving – een tweedaagse basiscursus kost hier €125,-.

6. Bezoek een openlucht bioscoop

https://www.instagram.com/p/5bRz-rgYax/?tagged=treibhausinnsbruck

Ik weet het, tegenwoordig kan je in iedere grote stad wel een openlucht bioscoop bezoeken – niet alleen in Tirol. Maar de mooiste vind je toch echt bij Innsbrucker Zeughaus. Sinds 21 jaar is het oude wapenmagazijn van keizer Maximilian omgetoverd tot een bioscoop: zodra de nacht valt draaien er in augustus iedere avond klassieke films. Niet alleen een must voor filmliefhebbers om te bezoeken, maar ook een ware beleving voor verliefde stellen, meidenavonden, mannenuitjes en families. De filmvoorstellingen vinden bij alle weersomstandigheden plaats, op de koudere avonden wordt er warme glühwein geschonken. Net als voorgaande jaren draait op 31 augustus de laatste film, namelijk de film ‘Zorba the Greek’. I like!

7. Rotsklimmen

Always going #vertical! Trying another direction this time.. ?? #climbing #oetztal #klettern #klettersteig #mountain #outdoor #alps #austria #austrianalps #tirol A post shared by Felix Roßbach (@bio.diver.s) on Jul 3, 2016 at 9:41am PDT

Tijdens het klimmen ben je één met de natuur, je gaat terug naar de basis – alleen jij en de rots.  Een waar klimparadijs voor zowel beginners als gevorderden van het Ötztal. Het klimcentrum Oberried biedt voor het hele gezin 100 routes aan van verschillende moeilijkheidsgraden. Het is handig om de eerste keer een gids in te huren bij een van de vele Outdoor- en Alpinscholen.

8. Terugtrekken op een alm en ‚jausen‘

#Butterbrot #goodmorning #morning #nomnom #purelove A post shared by Tom Wieehna (@wieehna) on Jul 4, 2016 at 1:30am PDT

Sushi, souvlaki, steak – ik vind het heerlijk om van gerechten uit de hele wereld te genieten. Maar af en toe, dan houd ik het ook graag puur: ergens zittend op een alm, een eigengebakken boerenbrood, een laagje boter erop en een fris glas mineraalwater. Meer is soms gewoonweg niet nodig. Hier kan ik iedere keer weer van genieten. Bijvoorbeeld op de Filzalm in Brixental die te voet, met de mountainbike of de E-bike te bereiken is. De meest comfortabele manier om er te komen is een rit met de kabelbaan, maar vanaf daar moet men nog een klein stukje lopen. Een andere aanrader is de Bodenalm in Zillergrund, gelegen in een prachtig gebied.

9. Genieten van een onweersbui

#innsbruckatnight #lightning above #innsbruck #innsbrooklyn #dark #clouds #storm #bright #nature #force #impressive #house A post shared by Peter (@wadlp) on Jun 12, 2014 at 2:19am PDT

In de zomers van Tirol kan er soms een flinke onweersbui ontstaan. Ik houd ervan om dit spektakel op mijn balkon te aanschouwen en soms bereken ik hoe ver de storm van mij weg is. Van mijn vroegere natuurkundelessen kan ik mij herinneren dat licht sneller is dan geluid, daarom zie je de flits ook altijd eerder en komt de donder later. Je kan de afstand van de storm berekenen door de tijd tussen de flits en de donder te tellen, de aantal seconden tussen beide te vermenigvuldigen met 340 en dat getal in meters is de afstand. Voorbeeld: de flits komt en 5 seconden later de donder, 5*340 = 1700m. De storm is dus 1.7 km van je vandaan. Door dit te herhalen bij de volgende flits en donder kan je berekenen of de storm dichterbij komt of afdwaalt. Logisch toch? ;)

10. Ga op pad met de stoomboot en stoomlocomotief

#achenseebahn #achensee #oldtrain #tschutschu #dieeisenbahn #steam #damp #walking #with #family #andmadog #niceday #nostress A post shared by Lucas Kerscher (@lucaskerscher) on Aug 31, 2013 at 11:34am PDT

Na de proefles golfen weer naar Achensee?! Misschien komt het doordat ik daar ben opgegroeid en daarom een speciale band heb met de Tiroolse ‘Fjord’. En ja, ik weet het, mijn laatste tip is enigszins wat toeristisch, maar een rit met de Achenseebahn van Jenbach naar ‘Seespitz’ en aansluitend een rondvaart met de stoomboot over het grootste meer van Tirol is leuk voor zowel jong als oud. Wanneer je toe bent aan een pauze, raad ik de Gaisalm aan – pittoresk gelegen direct aan een meer met een uitgebreide speeltuin. Daarnaast raad ik je aan om in Pertisau de Steinöl-Vitalbergs te bezoeken, hier kan je zien hoe heilzame oliën uit steen worden gewonnen.

Zit er iets voor je bij? Welke tip je ook gebruikt; een hele fijne zomer gewenst in Tirol!

Voor degenen die meer cultuur willen opsnuiven, in de zomer zijn er uiteraard ook genoeg mogelijkheden om kennis te maken met de Tiroler cultuur; Concerten, Festivals, Dans en Theater!

Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.