Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 meren voor pioniers

Bijgewerkt op 06.02.2023 in Attracties, Foto's: Patrick Bonato

Het staat buiten kijf dat je in Tiroolse meren heerlijk kunt zwemmen en duiken. Als die meren dan ´s winters ook bevriezen en ijskoude wonderwerelden ontstaan, dan spreken we over „magie“. Wie zich dan de moeite neemt handschoenen en mutsen aan te trekken, kann onze meren herontdekken: namelijk tijdens een winterwandeling of zelfs op langlaufski's.

Pillersee, © Kitzbüheler Alpen Pillerseetal © Kitzbüheler Alpen Pillerseetal

Pillersee

St. Ulrich

Ongeveer 15.000 jaar geleden was er een aardverschuiving in het Pillertal. Doordat grote hopen steen de vallei van de rest van de wereld afsloten, vloeide het water ook niet meer af en de Pillersee ontstond. Dit meer is amper 7 meter diep waardoor het tijdens de wintermaanden al snel in een fascinerend mooie ijsplaat verandert. Geen wonder dat hier o.a begin maart de Europese Winterwandeldagen plaatsvinden.

Piburger See, © Tirol Werbung / Roman Haindl © Tirol Werbung / Roman Haindl

Piburger See 

Ötz

Misschien wel de mooiste, maar met zekerheid de snelste manier om de Piburger See te verkennen is op schaatsen.  Avonturiers binden zich dus schaatsen om en draaien een paar pirouetten. Wie meer tijd heeft, kan ook gewoon voor de mooie wandeling kiezen van Ötz naar de Piburger See.

Möserer See

Seefeld

Van winterwandelen krijg je honger en dorst. De familie Reindl in de Wildmoosalm heeft daarvoor de beste remedie: apfelstrudel en huisgemaakte schnaps. Die extra calorieën loop je er zo weer af tijdens de 3,5 durende wandeling dwars door Wildmoos. Deze wandeling begint in Seefeld en voert door het beschermd natuurgebied – zo ook langs de Möserer See.

Hintersteiner See, © Discover Austria / Thomas Hennerbichler © Discover Austria / Thomas Hennerbichler

Hintersteiner See

Scheffau

Niet te snel! Daarvoor is de winter en vooral de Hintersteiner See veel te mooi. De wandeling rondom het meer duurt amper 2 uur, ideaal dus voor wie op zoek is naar een ontspannen en indrukwekkende winterwandeling. Het ijsoppervlak glinstert blauw-groen-wit en is helemaal stil – precies het tegenovergestelde als ’s zomers. Maar opgepast voor natte voeten: aan de zuidoever liggen vak grote pakken sneeuw. Je sokken drogen kan dan weer bij het Hintersteiner Seestüberl.  

Vilsalpsee en Haldensee

Tannheimer Tal

Waarom genoegen nemen met één meer als je er twee kunt hebben? Wie op langlaufski's vanuit Tannheim oostwaarts onderweg is, komt al snel bij de Haldensee aan. Er voert een weg omheen het meer – of nog beter: eroverheen. Tenminste als het ijs dik genoeg is. Glijden waar anders vooral gezwommen wordt. Vanuit Tannheim kun je dan zuidwaarts naar de Vilsalpsee.

Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.