Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Een dag in de sneeuw: langlaufen in Seefeld

Bijgewerkt op 16.02.2017 in Attracties, Foto's: Mario Webhofer

Langlaufen_Seefeld_Tirol_0488

De visagist en fotograaf Rainer Renauer uit Seefeld begeleidt ons gedurende een hele dag door zijn geboortestreek. Hij laat ons zijn favoriete winkel- en eetplekjes zien. En omdat Seefeld de meest populaire langlaufregio van Tirol is, gaan we natuurlijk ook met Rainer de loipe op.

279 kilometer loipe. Een hoogplateau op 1.200 meter boven de  zeespiegel met uitzicht op de markante toppen van het Karwendel- en Wettersteingebergte in het westen en het noorden en op de Kalkkögel in het zuiden. Tirols hoofdstad Innsbruck bereiken we hiervandaan binnen 20 minuten. Zover de feiten en cijfers.

Maar we willen meer over Seefeld te weten komen en begeleiden Rainer Renauer gedurende een hele dag. Hij werkt in zijn eigen salon in Seefeld als visagist en stylist en in zijn “tweede beroep” fotografeert hij op internationale fashion events in Milaan en Parijs.  Verder is Rainer een typische Tiroler, want zijn vrije tijd brengt hij het liefste in de natuur door. ’s Winters bindt hij direct voor de deur zijn langlaufski’s onder en geniet op het uitgebreide loipennetwerk in volle teugen van zijn lievelingssport.  Als pretentieuze genieter waardeert hij ook het aanbod aan mooie winkels en goede restaurants in Seefeld, dus we maken ook een gezamenlijke wandeling door de voetgangerszone. We zijn benieuwd!

In Seefeld moet je tenminste één keer hebben gelanglauft. De sfeer die op het oefenterrein bij het Seekirchl heerst is zo bijzonder, dat je meteen mee wilt gaan doen. De uitrusting kun je het beste bij Sport Norz huren en langlauflessen boek je het beste in dezelfde winkel bij Martin Tauber van de XC Academy. Bernhard, Thomas, Klaus en hun collega’s zijn top guides, een uur privéles is zeker de moeite waard.

Vanwege de enorme keus aan langlauftrajecten vindt Rainer het moeilijk om zijn favoriete route te noemen. Na even peinzen kiest hij uiteindelijk voor de route naar Mösern en door naar de Katzenlochloipe. De prachtige omgeving bij de afdaling naar Seefeld en het fantastische uitzicht over het Inntal rechtvaardigen deze keuze. Op deze route moet je je behoorlijk inspannen – maar dat kan geen kwaad.

En dan is er nog een andere goede rede voor deze route: Twee werkelijk uitstekende restaurants liggen direct op de route. Het ene is de Lottenseehütte, een klein, authentiek houten gebouw met een traditionele keuken en tal van eigengemaakte specialiteiten.

Het andere aanbevelenswaardige restaurant is de bekende Ropferstub’m, een voortreffelijk „Tiroler Wirtshaus“ (wild- en lamspecialiteiten). Het uitzicht vanaf het overdekte terras over het Inntal en het heerlijke gebak behouden we in goede herinnering.

Hier ontmoeten we Christoph, die ons vertelt dat hij elke dag op het Seefelder Plateau met de skidoo zo’n 30 kilometer winterwandelweg voor de gasten prepareert. De sneeuw op de kleine weggetjes door het bos wordt zodanig  plat gewalst dat je hier goed kunt lopen zonder uit te glijden. Christoph doet dit samen met twee collega’s die hem hiermee helpen. De winterwandelaars mogen hier dus zeker niet mopperen.

Onze volgende stop houden we bij het Woods Restaurant met uitzicht op het Seekirchl en het oefenterrein. Rainer komt hier ook graag ’s avonds – super steaks, internationale keuken met Aziatische invloeden.

Rainer kan ons ook de brouwerijkelder in hotel Klosterbräu erg aanbevelen. Het 500 jaar oude kloostergewelf is geheel gerenoveerd en straalt een heel bijzondere atmosfeer uit. Dankzij de specialiteiten van de houtskoolgrill, het zelfgebrouwde bier en de relaxde sfeer is het hier bijzonder goed vertoeven.

De beste winkels liggen allemaal in de voetgangerszone. Rainer koopt graag bij Moden Sailer of bij Cala. Ook de damesmodezaak “Meier” kan hij ons aanbevelen. Alle drie zaken verkopen internationale merkkleding.

Een specialiteitenzaak met een heel bijzondere flair is Delikatessen Plangger. De reusachtige keus aan delicate Tiroolse en internationale levensmiddelen en de gezellige zithoeken nodigen ons uit om van alles te proeven. Verzamelaars van bijzonder soorten whiskey, wijn of champagne zullen hier bovendien menige ontdekking doen. Rainer komt hier vooral voor de hertenham en de gemzenworst.

In Café Nanni ontmoeten we veel Seefelders. Hier drinken ze gezellig een kopje koffie en kopen brood van de bakker of heerlijk gebak van de bijbehorende banketbakker.

Hotel Klosterbräu bestaat al sinds zes generaties en staat huidig onder de leiding van Alois Seyrling. Hij houdt aan de traditie van het 500 jaar oude huis vast en moderniseert het nochtans behoedzaam, zoals onlangs het nieuwe, ongewoonlijke saunalandschap. Het huis straalt haast zoiets als een atmosfeer van gegarandeerd welbehagen uit. We zouden het liefst in de loungestoelen willen verzinken en hier de dag al dromend doorbrengen. Dat kan trouwens ook als je geen hotelgast bent. Onze guide Rainer vindt het heerlijk om hier aan de open haard te zitten als het buiten sneeuwt.


Bij het horen van de naam Hotel Princess Bergfrieden moeten we eigenlijk een beetje glimlachen. We worden door Jens, de hartlijke en dynamische directeur, ontvangen. Zijn karakter ligt waarschijnlijk ook ten grondslaag aan de ongedwongen, vriendschappelijke atmosfeer in dit kleine hotel met rond 20 appartementen en kamers. Het design is grandioos en het uitzicht door het panoramaraam adembenemend mooi.

Samen met Esther vormt hij “doubleE” en vertelt hij over nieuws in het land. In de Tirol Werbung is Eckard hoofd van het team “Digitale media”.

Laatste artikel van Eckard
Nationalpark Hohe Tauern, © Nationalpark Hohe Tauern
Bijgewerkt op 25.03.2024 in Andere
Alpenbloemen in Tirol
5 min. leestijd
Kitzbuehel_2016_0099
16.01.2024 in Attracties
Tips voor een dagje Kitzbühel
4 min. leestijd
30.05.2023 in Attracties
10 Only-in-Tirol Places to Stay
min. leestijd
Alle artikelen van Eckard
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.