Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Top tips voor Oud en Nieuw in een berghut

21.11.2023 in Attracties

Afenalm , © Alfenalm

Stel je voor dat je het nieuwe jaar inluidt in je eigen besneeuwde berghut? Klinkt goed toch? En ik heb het gelukkig zelf meegemaakt, dus ik kan bevestigen dat het magisch is.

Dus hoe ga je het nieuwe jaar vieren in je eigen privéhut? Helaas ben je waarschijnlijk te laat om nog voor dit nieuwjaar te boeken: de meesten zullen al weg zijn. Maar het beste advies is om nu te boeken voor volgend jaar. En maak je geen zorgen: ik heb het vooronderzoek alvast voor je gedaan, dus hieronder vind je een selectie van tien berghutten voor jouw nieuwjaarsfeest.

PS: Eén troost voor degenen die deze oudejaarsavond hebben gemist - een vakantie in een berghut met vrienden, familie of geliefden kan een geweldige ervaring zijn, en niet alleen voor Oud en Nieuw, en vergeet niet dat alle soorten hutten, schuilhutten en berghutten meestal het hele jaar door geopend zijn.

Gampe Thaya „(nat)UR hütta“ Hut, Sölden

Het is moeilijk om een berghut te vinden die dichter bij de piste ligt dan de Gampe Thaya Hütte in het gletsjer- en sneeuwzekere Sölden. Met ruimte voor 2 tot 5 personen heeft deze plek een ouderwetse charme (de hut is verbouwd tot de perfecte romantische omgeving) met alle comfort van een hotel, maar met de totale afzondering en privacy van een hut. Op 2.000 meter boven zeeniveau kijkt de hut uit over de Gampe Thaya, waarvan wordt gezegd dat het de beste weide van Tirol is.

De Gampe Thaya-hut is alleen bereikbaar met een sneeuwscooter. Neem contact op met eigenaar Jakob Prantl voor meer informatie.

Rahmhof Mountain Hut, Wörgl

Op zoek naar een zelfvoorzienende berghut voor een grote groep? De 320 jaar oude berghut Rahmhof - gelegen op een zonovergoten plateau boven het vakantieoord Wörgl - kan de perfecte ruimte zijn. De hut biedt plaats aan 25 tot 40 personen en heeft toegang tot het fantastische skigebied Wilder Kaiser-Brixental en de steden Hopfgarten en Itter liggen op slechts 4 km afstand.

De Rahmhof berghut is bereikbaar met de auto.

Kohler Hut, Zillertal

Dit is ski-in, ski-out! Gasten van de Kohlerhütte in het Zillertal kunnen uit bed rollen, op hun ski’s stappen en naar buiten skiën, want voor de deur ligt de Speiljoch-piste aan het einde van de patio. En alsof dat nog niet genoeg is, is er een aantal geweldige après-ski bars binnen een paar minuten lopen. Met een woonoppervlakte van 100 m² is dit een ruime accommodatie voor 8 personen, en voor wie halfpension wil boeken, ligt het aangrenzende Hotel Kohleralmhof op minder dan 100 meter afstand.

De Kohlerhutte is bereikbaar met de auto, met parkeergelegenheid op slechts 100 meter afstand bij het Kohleralmhof hotel. Bagagetransport op aanvraag.

Schatzberghütte in Wildschönau

Op 1.900 meter boven zeeniveau biedt de Schatzberghütte maximaal avontuur. En met directe toegang tot het Wildschönau skigebied (ook bekend als het Skijuwel Alpbach gebied) ben je 's ochtends gegarandeerd als eerste op de piste. Absoluut geen koud toevluchtsoord in de bergen: met modern comfort zoals vloerverwarming, flatscreentelevisies en een eigen spa en sauna, vult het 'nieuwe' het 'oude' perfect aan met gezellige open haarden en geweldige uitzichten.

Alleen toegankelijk per ski, de eigenaar van de hut regelt bagagetransfers.

Stanglwirts Hüttlingmoos in Going, Wilden Kaiser

Voor wie op zoek is naar luxe, is de Stanglwirt in Going het perfecte romantische berguitstapje. Op de zuidelijke flank van de Wilder Kaiser ligt het Hüttlingmoos chalet, een zonovergoten, klassieke berghut op een open plek in het bos. Met rustieke accenten en een inrichting die past bij de bosrijke omgeving is dit een eersteklas berghut voor vier volwassenen en twee kinderen. Zwaargewicht bokskampioen Wladimir Klitschko verbleef hier en maakte ongetwijfeld gebruik van de privé-kok en butler.

Bereikbaar met de auto als de sneeuwcondities het toelaten (het is een oud bospad). Transferservice, butler en chef-kok kunnen worden geboekt via Hotel Stanglwirt.

Stoaberghüttn, Steinberg am Rofan

Aan de bosrand bij Steinberg am Rofan ligt de Stoaberghüttn, een berghut die in 2012 volledig is gerenoveerd en geschikt is voor maximaal 12 personen. Vier slaapkamers, twee badkamers, een moderne keuken en een woonkamer met open haard zorgen voor een onvergetelijk verblijf. Voor de avontuurlijke types begint de langlaufloipe voor het huisje, of spring op de skibus en rijd tien minuten naar het skigebied Christlum Achenkirch even verderop.

De Stoaberghüttn is gemakkelijk bereikbaar met de auto, maar houd er rekening mee dat winterbanden (en eventueel sneeuwkettingen) nodig zijn.

Zillertal Chalet, Hart im Zillertal

Met een panoramisch uitzicht over het Zillertal biedt het eenvoudige Chalet Zillertal precies wat een berghut moet bieden: een open haard, een fantastisch uitzicht en de rust van de bergen. Er is slaapruimte voor maximaal 12 personen verdeeld over 4 slaapkamers, en op 1.200 meter boven zeeniveau, gemakkelijk bereikbaar met de auto.

Het Pumphaus, Brandenberg

Als afzondering hoog op je prioriteitenlijstje staat, zoek dan niet verder en boek het Pumphaus aan de voet van de Kienberg. Met meer dan 200 vierkante meter woonruimte is dit een prachtig ingericht chalet dat accommodatie biedt aan maximaal 8 gasten. Maak een sneeuwschoenwandeling door het aangrenzende bos, of volg een gemarkeerd pad en maak een langere wandeling.

Het Pumphaus is te voet bereikbaar na een wandeling van 20 minuten.

Kristemoarhütte in Lienz

Hoog boven de Oost-Tiroolse stad Lienz ligt het skigebied Zettersfeld, waar de Kristenmoarhütte een indrukwekkend uitzicht over de Dolomieten biedt. In dit self-catering chalet voor maximaal 7 personen, kan je rekening op de beste nachtrust ooit, en voor degenen die in de slaapkamers aan de voorkant verblijven, laat de zonsopgang over de bergtoppen je zachtjes wekken voorafgaand aan een stevig ontbijt en een volle dag op de pistes!

Het chalet is ontoegankelijk voor auto's, maar bagage en transfers per sneeuwscooter kunnen worden geregeld. Parkeren kan op 15 minuten afstand.

Alfenalm in Innervillgraten

Afenalm , © Alfenalm

De Alfenalm hut in het Oost-Tiroolse bergdorp Innervillgraten is - voor mij - de personificatie van een traditionele Tiroolse schuilhut. Diep in de bergen ligt dit chalet met vier slaapkamers dat perfect is ingericht voor 14 personen. In een gebied dat bekend staat om zijn tradities en ouderwetse charme, beschikt het chalet over schapenwollen matrassen uit Villgrater (waarvan gezegd wordt dat ze de beste slaap bieden die je ooit zult hebben) en een perfect geregelde kamertemperatuur. Voeg daar accessoires en meubilair uit de omgeving aan toe (de lampen zijn meesterwerken van Alfons Steidl - een bekende plaatselijke smid - en werden exclusief voor de Alfenalm gemaakt).

Bereikbaar met de auto, met een optionele autovrije transfer naar de hut.

Tirol isch lei oans, isch a Landl a kloans. Isch a schians, isch a feins, und des Landl isch meins. Moet ik nog meer zeggen?

Laatste artikel van Ines
_DSF9252_web
Bijgewerkt op 20.11.2023 in Andere
Een kerstkrans maken: stap-voor-stap handleiding
3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24.07.2023 in Sport
Welk wandeltype ben jij?
4 min. leestijd
Bijgewerkt op 17.10.2022 in Eten & drinken
Het origineel recept voor Tiroolse Kaiserschmarrn
3 min. leestijd
Stap 5: De Knödels met salade of bouillon serveren.
Bijgewerkt op 08.05.2022 in Eten & drinken
Overheerlijk: Tiroolse Kaspressknödel
2 min. leestijd
Innsbruck
Bijgewerkt op 14.05.2018 in Attracties
72 uur in Innsbruck
3 min. leestijd
Muttekopfhütte
Bijgewerkt op 24.07.2017 in Sport
Professionele tips voor meer veiligheid tijdens je bergtocht
5 min. leestijd
Alle artikelen van Ines
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.