Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

10 virtuele museumtours in Tirol

05.05.2021 in Attracties

Ort: Innsbruck
Ort: Innsbruck

Zowel bezoekersmagneten als insider tips zijn momenteel spijtig genoeg gesloten. Als kleine troost kunnen we jullie volgende virtuele museumtours aanbevelen. Daardoor moet je je huis niet uit, maar beleef je wel een leuk "uitje".

1 – Ruatn Pass Museum

De winter wordt in Tirol traditioneel ingezet met veel herrie en duistere figuren. In Oostenrijk was de Krampus reeds in de 16de eeuw een populaire figuur, en dat is vandaag de dag niet anders. De Krampusgroep „Ruatn Pass“ bezit een eigen museum in Kitzbühel, die je ook virtueel kan bezoeken.

2 – Swarovski Kristallwelten

De Swarovski Kristallwelten in Wattens zijn één van de meest geliefde attracties in Oostenrijk. Dit jaar viert het museum zijn 25ste verjaardag. Wanneer het museum weer de deuren opent, weten we nog niet, maar tot die tijd kun je wel virtueel door de glinsterende wereld van Swarovski klikken.

3 – Festung Kufstein

De 800 jaar oude Festung Kufstein troont majesteitelijk boven de districtshoofdstad Kufstein uit. De vesting weerspiegelt het turbulente verleden van Kufstein als grensstad – geen wonder dus dat de muren 7 meter dik zijn. Vandaag de dag doet de vesting dienst als decor voor theater- en concertvoorstellingen en de operettezomer Kufstein. In de vesting vind je ook het grootste Freiorgel ter wereld en die kun je zomaar van op de bank bekijken!

4 – Notburga Museum am Achensee

Notburga, de meest vereerde heilige in Tirol, werd in 1265 in Rattenberg geboren. Haar hele leven verzorgde Notburga de armen, gehandicapten en ongeneeslijk zieken en voedde ze hen met brood en wijn. Het kleine maar fijne museum, dat geheel in het teken staat van een heilige vrouw, toont het leven en de betekenis van deze vrouw – ook virtueel.

5 – Mobiele App Burgruïne Thaur

Op de zonnige bergflanken van het Inntal troont de ruïne van een ooit machtige burcht uit de 12de eeuw. De geschiedenisvereniging „Chronos“ uit Thaur heeft hier de voorbije jaren veel onderzoek gedaan. Wat ze geleerd hebben, wat ze gevonden hebben, wat wetenswaardig is, kun je via een app zelf ook bestuderen en lezen.

6 – Stadwandeling door Hall in Tirol

 

Het historische centrum van Hall in Tirol is een juweeltje! Hall wordt gezien als de grootste en best bewaarde oude stad in Tirol.Van de 13e tot de 20e eeuw was Hall het internationale knooppunt voor zoutwinning en de stuwende economische kracht van Noord-Tirol. Waarom niet eens virtueel door de pittoreske steegjes flaneren?

7 – Het historische Innsbruck

Een tijdreis door de Tiroolse hoofdstad kan ook virtueel. „Innsbruck erinnert sich“ (Innsbruck herinnert zich aan) is het motto van de tour, die met veelerlei oude foto’s wordt gedocumenteerd. In de rubriek „Rätsel“ (raadseltjes) kan de Tiroolse bevolking zelf meehelpen aan het project, aangezien de medewerkers van het stadarchief niet altijd weten welke huizen op de foto’s te zien zijn.

8 – Schloss Ambras

Over Innsbruck gesproken: Schloss Ambras is het oudste museum ter wereld en telt tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Tirol. In het kasteel worden de kunstcollectie van de aartshertog Ferdinand II bewaard. Het museum heeft ook een groot stuk van de collectie online – sommige kunstwerken vind je overigens enkel online.

9 – Tiroler Landesmuseen

Eigenlijk zijn het vier musea, waarover men spreekt, als men spreekt over de „Tiroler Landesmuseen“: het Ferdindandeum, het Volkskunstmuseum, de Hofkirche & het Zeughaus. Op het YouTube-Kanaal van de Landesmuseen vind je ook het „Museum im Wohnzimmer“, samenvattingen van concerten en teasers voor verschillende tentoonstellingen. Op Facebook stellen medewerkers van de verschillende musea hun lievelingskunstwerken voor en geven knutseltips.

10 – Digital op de koffie bij de creatieve duizendpoten in Innsbruck

Het Tiroolse architectuurcentrum „aut“ publiceert eenmaal per week kunstwerken/foto’s etc. uit hun actuele tentoonstelling (die dus momenteel gesloten is) „widerstand und wandel. die 1970er jahre in tirol“. Het „artdepot“ heeft de actuele tentoonstelling van Ilse Abka-Prandstetter op Instagram gepostet. Ook de „Galerie Bernd Kugler“ heeft onder de naam „Intermezzo“ een paar werken uit de collectie online tentoongesteld. Het „Wei sraum. Designforum Tirol“ stelt overigens regelmatig lezingen m.b.t. design online. Ook de tentoonstelling „Staatspreis Design“ kun je op hun webside bekijken.

Na jarenlang werken in het buitenland is Klaus Brunner nu weer onderweg met microfoon en camera in zijn thuishaven Tirol. Home is where your heart is.

Laatste artikel van Klaus
"Koeien hebben voorrang" heet het ´s zomers langs de Kaunertaler Landesstraße.
Bijgewerkt op 20.05.2024 in Cultuur
Koeienfile: 17 kilometer door het Kaunertal
8 min. leestijd
Bijgewerkt op 12.02.2024 in Attracties
8 uiterst romantische accommodaties in Tirol
4 min. leestijd
Bijgewerkt op 20.06.2023 in Eten & drinken
De beste bieren van Tirol!
12 min. leestijd
Bijgewerkt op 12.06.2023 in Cultuur
Als ’s zomers de Tiroolse bergen branden.
4 min. leestijd
Kerst in Tirol, © Tirol Werbung - Martina Wiedenhofer
Bijgewerkt op 15.12.2022 in Cultuur
Playlist: de mooiste 7 kerstliedjes uit Tirol
4 min. leestijd
Bijgewerkt op 20.12.2021 in Mensen
De vliegende redder in nood van Außerfern
4 min. leestijd
Apfelradln_1_klein
Bijgewerkt op 19.08.2020 in Eten & drinken
Het origineel recept voor over-heerlijke Apfelradln!
2 min. leestijd
Ort: Brixen i.Th.
Bijgewerkt op 08.04.2020 in Attracties
10 virtuele uitstapjes in Tirol
2 min. leestijd
Lekkernijen van eigen productie: de Burgeralm, Foto: FRANK BAUER
Bijgewerkt op 21.01.2020 in Eten & drinken
Burgeralm: een paradijs voor kaasliefhebbers
4 min. leestijd
Alle artikelen van Klaus
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.